Info o pobytoch +421 905 253 356 (Po - Pi v čase 8:30 - 17:00), mail: slovakia@skitravel.sk
SK | EN

Precestujte s nami celý svet

A viete, že toto leto máme pre vás jedinečné riešenie? Stačí  sa ubytovať v Holiday Village Tatralandia a navštíviť Tatrapolis – novovzniknutý svet kovových miniatúr pri Tatralandii a najznámejšie svetové stavby uvidíte pekne na jednom mieste. Veď kto by nechcel počas leta obdivovať ladné krivky Eiffelovej veže, londýnsky symbol - Big Ben, operu v Sydney, šikmú vežu v Pise, holandský veterný mlyn z Delft, slávne belgické Atomium, Sochu slobody, taiwanskú vežu Taipei, Petronas Towers z Kuala Lumpur, kanadskú CN Tower, dubajský Burj al Arab, či slovenský vysielač na Kamzíku?

Tatrapolis - jedna z hlavných noviniek letnej sezóny v Aquaparku Tatralandia poteší zvedavého detského návštevníka, ktorý sa v ňom niečo priučí aj zo zemepisu a histórie, ale nadchne aj milovníka cestovania, architektúry, umenia, či aktívneho oddychu. Pod 13 zmenšených kovových kópií známych staviteľských diel sa podpísal umelecký kováč Vladimír Eperješi. Na všetky zmenšeniny a sochy sa použilo približne 30 ton kovu rôznych priemerov a dĺžok, plechov a trubiek. Každý zábavný park musí mať aj tzv. duchovnú časť. V prípade Tatrapolisu je to kostolík na anjelskom vŕšku vyzdobený tromi plastikami anjelov. V areáli je funkčná kováčska dielňa, kde sa bude počas celého leta denne pracovať pri vyhni. Práce z denných letných kováčskych workshopov budú vystavené v tzv. šrotovej uličke, kde okrem iného pribudnú aj ďalšie kovové plastiky a nové objekty.

Dominantou areálu je 6,5 metrová vstupná brána z kovových prútov hneď vedľa budovy Hurricane Factory. Srdcom parku je námestie s rotujúcim modelom zemegule s kovovými svetadielmi. Podsvietená Eiffelova veža je vyrobená v mierke 1:50. 3 metre vysoká Šikmá veža v Pise je vyrobená z ocele, má 1 metrový priemer a jej zošikmenie zodpovedá originálu. Podsvietená miniatúra Big Benu s výškou 3,5 metra zaujme umeleckým vitrážovým detailom. Dvojica prepojených mrakodrapov Petronas Towers dosahuje v Tatrapolise výšku 4,1 m a je zhotovená v mierke 1:100, v rovnakej mierke sú aj taiwanská Taipei, 3,8 metrov vysoký dubajský hotel Burjn al Arab a 5,5 metrová televízna veža CN Tower z kanadského Toronta. Najčlenitejšia miniatúra Sydney Opera House dosahuje výšku 1,1 metra a je povrchovo upravená presne podľa originálnej predlohy. 1,8 tonová takmer 5 metrov vysoká Socha slobody z medeného plechu je tepaná do betónového podstavca. Najvyššia stavba v Bratislave – vysielač na Kamzíku v mierke 1:50 dosahuje výšku 4,7 metra. Jeden zo symbolov Holanďanov – veterný mlyn má po vrchol točiacej sa vrtule 3,5 metra. Bruselský monument Atomium Brusel má výšku 3,1 m.

Areál miniatúr je jednoznačne ideálne miesto aj pre nevšedné selfie. Návštevníci si dokonca môžu vyskúšať prácu v kováčskej dielni a vyrobiť si vlastnú mincu na pamiatku. Veľkým lákadlom sú aj detské atrakcie - jazda vláčikom Tatrapolis Expres, retiazkový kolotoč, autodrom, Zrkadlový labyrint, Popletené člnky alebo adrenalínová Vodná strela. Gastronomické špeciality zasýtia hladných v Hostinci u kováča a spomienku na Tatrapolis zas poskytne Darčekovo.

Cestovanie dokáže človeka poriadne unaviť. Vtedy prichádza na rad morská voda v priľahlom Aquaparku Tatralandia, kde si dokonalo odpočiniete. Že vy odpočívať nechcete? Tak sa zabávajte na šmýkačkách, toboganoch, surfovacích vlnách alebo počas rozprávkových animácií. Nový divadelný koncept premení areál celého komplexu aquaparku a Holiday Village  Tatralandia na krajinu rozprávok a príbehov. Dospelí aj deti sa tak stanú súčasťou divadelných vystúpení a prenesú sa do deja princezien, víl, rytierov, zvieracích kamarátov.

Tak čo, navnadili sme vás precestovať s nami celý svet?