Info o pobytoch +421 905 253 356 (Po - Pi v čase 8:30 - 17:00), mail: slovakia@skitravel.sk
SK | EN

To najznámejšie z Číny

Lahôdky čínskeho hlavného mesta a okolia.

Čína je plná protikladov - v rozmanitej krajine stretnete desiatky rôznych etník a nekonečnú sériu nádherných miest na vidieku i vo veľkomestách. 
Magická krajina s dávnou históriou, tak odlišná od tej európskej. Exoticky znejúce tóniny z tradičných čínskych hudobných nástrojov, čínske veľkomestá hučiace miliónmi bicyklov a ľudí, majestátne čínskej hory v tichosti zazerajú na malebná ryžové polia. Vydajte sa do Číny, do zeme Konfucia, terakotovej armády a obrovského Čínskeho múru.

Ceny a termíny: (za osobu)

10/07 - 17/07/2017, alebo 14/08 - 21/08/2017:

  • dvojlôžková izba / dvojlôžková izba s prístelkou : 1459 EUR | jednolôžková izba : 1789 EUR.

25/09 - 02/10/2017:

  • dvojlôžková izba / dvojlôžková izba s prístelkou : 1659 EUR.

Cena zahŕňa:

leteckú dopravu Viedeň Schwechat tam: 17.40 - 09.15, späť: 11.20 - 15.50. | transfer BA – letisko – BA | ubytovanie v kvalitnom 4* hoteli v srdci Pekingu s raňajkami | obedy (v deň príletu večera) | dopravu klimatizovaným autobusom | vstupy do pamiatok, plavbu v kaňone Longqing | 1x typická večera – pečená kačica | vstup na predstavenie pekingskej opery | služby miestneho sprievodcu a sprievodcu CK.

Cena nezahŕňa:

povinný doplatok 490 EUR | vstupné víza do Číny 60 EUR | poplatok za vybavenie víz 16 EUR | gratuity (prepitné) 30 USD (platí sa na mieste) | fakultatívne vstupy ( Kung Fu show, akrobatická show ) | večere (okrem 1 dňa a Pekingskej kačice) | komplexné cestovné poistenie.

Lahôdky čínskeho hlavného mesta a okolia. Centrum najrýchlejšie sa rozvíjajúcej krajiny sveta. Tisíc rokov stará kultúra, historické pamiatky, legendárny Veľký čínsky múr a dozvuky Letných olympijských hier. Peking (angl.: Beijing) Vás pozitívne prekvapí svojou čistotou, kuchyňou, nádhernými stavbami, filozofiou miestnych obyvateľov, skrytými zákutiami s hráčmi domina a predovšetkým spôsobom trávenia voľného času miestnymi obyvateľmi. Každý deň nový zážitok.

1. deň:

Odlet z Viedne do Pekingu.

2. deň:

Prílet do Pekingu. Prvý pohľad na duchovné centrum mesta, námestie Tiananmen (Námestie Nebeského pokoja) – najväčšie námestie sveta obkolesené monumentálnymi budovami. Brána nebeského pokoja s portrétom veľkého vodcu revolúcie.

3. deň:

Zakázané Mesto – Zimný kráľovský palác postavený v roku 1420 tretím vladárom dynastie Ming. Monumentálne pavilóny z dreva, dlhé chodby, rozľahlé vnútorné dvory, mramorové terasy a schodiská tvoria spolu jeden z najkrajších architektonických komplexov na svete. Návšteva Chrámu Nebies a modlitieb za dobrú úrodu – najväčšieho posvätného miesta Číny v období impéria. Návšteva obchodu s hodvábom.

4. deň:

Hrobky dynastie Ming, najväčšie kráľovské pohrebisko sveta. Slávna “Zádušná cesta“ lemovaná kamennými sochami zvierat, mystických šeliem a služobníkov prichystaných poslúžiť panovníkovi počas jeho posmrtného života. Plavba kaňonom Longqing – znalci ju porovnávajú s plavbou po rieke Li v Južnej Číne. Absolútna „vychytávka“ s dychvyrážajúcimi scenériami, ktoré inde v ponuke nenájdete! Veľký čínsky múr – najznámejší symbol Číny. Jedinečný, obranný múr začal stavať Qin Shihuang, prvý panovník zjednotenej Číny, okolo 3. storočia pred naším letopočtom a takmer všetky nasledujúce dynastie v tomto diele pokračovali. Nočný food market s možnosťou ochutnať veľké množstvo (aspoň z európskeho pohľadu) zvláštnych jedál.

5. deň:

Návšteva Konfuciovho chrámu – miesta zasvätenému najväčšiemu čínskemu filozofovi, ktorého myšlienky roky formovali mentalitu čínskej spoločnosti. Chrám Lama Temple – najkrajší v hlavnom meste, aktívne náboženské centrum tibetského budhizmu. Návšteva centra tradičnej čínskej medicíny. Taoistický chrám Bielych Oblakov, ktorého história siaha do ôsmeho storočia p.n.l. V súčasnosti patrí k najfotogenickejším chrámom v meste. Večerné predstavenie typickej, no zvláštnej pekinskej opery, ktorú mimoriadne obľubovala už cisárovná Xi–Xi.

6. deň:

Návšteva pavilónu Veľkých Pánd v miestnej ZOO. Pandy sú považované za národný poklad a patria k zvieratám pod národnou ochranou. Letný cisársky palác – najväčšia imperiálna záhrada v Číne. Tradičné pavilóny obkolesené nádhernou scenériou. Dlhá chodba pôsobí ako umelecká galéria. Obrovské jazero Kunming tvorí 2/3 územia celej záhrady. Plavba loďou po jazere. Návšteva Domu sladkovodných perál a čajovne s ochutnávkou a ukážkou prípravy jednotlivých typov čajov.

7 - 8. deň:

Staré mesto – Zvonová veža s bubeníckou show. Jazda rikšou v najstaršej časti Pekingu (hutongoch). Malé domy obkolesujúce dvory, veľmi úzke uličky, ľudia, ktorí sa neponáhľajú. Je skutočne ťažké predstaviť si, že len o niekoľko krokov ďalej leží obrovské, moderné veľkomesto. Návšteva typickej miestnej rodiny. Breh jazera Houhai, ulička “barov a krčiem”. Zastávka pri štadióne “Vtáčie hniezdo” a „Vodnej kocke“, vybudovaných pri príležitosti Olympijských hier v roku 2008. Fotozastávka neďaleko hypermodernej budovy televízie CCTV. Čas na nákupy na tradičnom čínskom bazári “Yaxiou”. Fakultatívne možnosť návštevy kung–fu show. Rozlúčková večera – slávna Pekinská kačica. Transfer na letisko a návrat do Európy.