Info o pobytoch +421 905 253 356 (Po - Pi v čase 8:30 - 17:00), mail: slovakia@skitravel.sk
SK | EN

Provensálsko vo Vysokých Tatrách. Utópia? Nie, dokonalá wellness realita!

Levanduľové polia kam až oko dovidí, bzukot včiel, vinič rastúci na každej bráne, hrejúce slnko a omamná vôňa šíriaca sa z farebných polí. Vysoké končiare pocukrované snehom, svištiaci vietor, praskot ohňa v kozube, horúci čaj a hukot horských vodopádov. Že vám to nejde dokopy? Zdá sa vám, že tieto miesta nemajú nič spoločné? Ale kdeže. Provensálsko a Tatry spojené v dokonalej harmónii nájdete Hoteli Lesná v Starej Lesnej.

Nezáleží na tom, či máte za sebou deň plný pracovného stresu alebo potrebujete telo zregenerovať po celodennej turistike, či lyžovačke. Sila čistých bylinných extraktov vás postaví na nohy.  Od momentu ako otvoríte Spa by L´OCCITANE, vôňa vás prenesie na juh Francúzka. Hneď na úvod vás prekvapí uvítací rituál vo forme kúpeľa nôh, ktorý sa realizuje za pomoci aromaterapeutických šumivých kociek cukru. Následne všetky vaše zmysly potešia procedúry realizované za pomoci prírodnej francúzskej kozmetiky.  Najobľúbenejšou z nich je relaxačná aromatology masáž. Ide o kombináciu jemného švédskeho trenia, čínskej akupresúry a masážnej techniky z Bali. Stimuluje krvný obeh, uvoľňuje napätie a zmierňuje stres. Je to procedúra ideálna na zlepšenie vášho spánku. O autentickosť zážitku sa postarajú masážne kóje s 3D efektom a relaxačná hudba z regiónu.

A čím je kozmetika z kraja pôžitkárov taká výnimočná, že sa oplatí nechať sa ňou podmaniť aj v slovenských veľhorách?

Receptúry L´OCCITANE sú inšpirované samotnou prírodou a sú vždy ohľaduplné k životnému prostrediu. Nakoľko esenciálne oleje sú vzácne substancie, pri výrobe ktorých je potrebné astronomické množstvo listov, kvetov, plodov či kôry rastlín, značka vyvíja maximálne úsilie na zachovanie ingrediencií. Rovnako sa snaží znižovať dopad výroby, balenia aj distribúcie na životné prostredie. Sila značky je výsledkom dlhoročných výskumov každého produktu, postavená na viac ako 200 originálnych rastlinných ingredienciách a viac ako 40 organických zložkách.

Dôkladnému výberu podliehajú všetky použité suroviny. Priamo v srdci regiónu Balagne má pôvod organická slamienka, ktorá neprestáva kvitnúť ani po odtrhnutí. Nielenže si zachováva svoju krásu, ale  krásou aj obdarúva. Má výrazné hojivé a protizápalové účinky.

Z ostrova Korzika zasa pochádza symbol života a regenerácie, myrta. Destiláciou listou a plodov miestne ženy získavajú „Anjelsku vodu“, vďaka ktorej je pleť neuveriteľne jemná a omladená.

Majestátne stromy Karité v krajine Burkina Faso sú zdrojom bambuckého masla. Spolky tunajších žien dodržiavajú tradičné postupy zberu a spracovania plodov tohto posvätného stromu. Práve vďaka týmto tradičným postupom je dodržaná kvalita tohto nenahraditeľného kozmetického výrobku.

Mandle majú pôvod výlučne v regióne Provence. Mandľovník bol totiž do začiatku 20.  storočia symbolom regiónu, kým ho nevytlačili poľnohospodársky výnosnejšie plodiny. Momentálne vznikajú snahy o to, aby polia v regióne boli zasa na začiatku jari pokryté ružovými  a bielymi kvietkami tohto noblesného stromu.

Organická archangelika rastie v regióne Drôme a je zaujímavá predovšetkým svojou vitalitou a schopnosťou hydratácie a revitalizácie. Tieto vlastnosti využíva rad kozmetiky pre vitálnu a žiariacu pleť.

Kráľovná kvetov, ruža, zanecháva ženskú pokožku sviežu a prevoňanú už od staroveku. Niet sa čomu čudovať, že táto legendárna a nadčasová rastlina je hojne využívaná v spa kozmetike.

Levanduľa z  Haute Provence, známa ako „modré zlato“, je dušou a znakom regiónu. Vyrába sa z nej ten najjemnejší esenciálny olej najvyššej kvality a najvýraznejšej vône.

Keď sa všetku tieto starostlivo vybrané prírodné ingrediencie spoja s modernými technologickými postupmi, nemôže vzniknúť nič iné ako dokonalý prírodný liek na neduhy tela aj duše. A keď ich navyše prijmete v prostredí najmenších európskych veľhôr, je zaručené že pookreje nielen vaše telo, ale ja duša.

Pocit luxusu navodí osobná spa terapeutka, ktorá vás bude sprevádzať celým rituálom. Pomyselnou čerešničkou na torte bude výhľad na Lomnický štít z hotelového bazéna.