Info o pobytoch +421 905 253 356 (Po - Pi v čase 8:30 - 17:00), mail: slovakia@skitravel.sk
SK | EN

ISLANDSKÝ POZDRAV

Island a jeho zaujímavý kontrast ohňa (viac ako 30 aktívnych sopiek) a ľadu.

 Je jediným štátom na svete, ktorého meno je zhodné s menom ostrova, bez asfaltových ciest, obyvatelia veria na škriatkov Elfov, nepoznajú zločin, nepoužívajú priezviská. Rozlohou je ostrov dvakrát väčší ako Slovensko, avšak žije tam len niečo viac obyvateľov ako je polovica Bratislavy. Polárna žiara tu trvá pol roka. Island ponúka veľa kontrastov či zaujímavých kombinácii, neopísateľné zážitky, typickú severskú pohostinnosť.  S miestnymi nezabudnite ochutnať Brennivin - chutný alkoholický nápoj, ktorý je destilovaný zo zemiakov a prímesou je aj rasca.

    

Cena za dospelú osobu: 15/09 - 19/09/2017

Dvojlôžková izba Standard: 995 EUR | dvojlôžková izba Superior: 1145 EUR | jednolôžková izba Standard: 1215 EUR.

Cena zahŕňa:

leteckú dopravu (priamy let Bratislava–Keflavík–Bratislava) | letiskové a palivové poplatky | 4x ubytovanie s raňajkami v hoteli 3* | dopravu klimatizovaným autobusom | vstup do Ľudového múzea Skógar | sprievodcu CK.

Cena nezahŕňa:

povinný doplatok 190 EUR/osoba | fakultatívne aktivity 4. deň pobytu: (viď info nižšie) | vstupné do múzeí, stravu okrem raňajok | komplexné cestovné poistenie.

Zlatý trojuholník, alebo tri najznámejšie skvosty ostrova: najstarší parlament sveta Thingvellir, ležiaci napoly v Európe a napoly v Amerike, trojstupňový vodopád Gulfoss a gejzír Strokkur. Legendárne kúpele Blá Lónid, (Vstupné do kúpeľov Blá Lónid 55 EUR s kúpaním, 10 EUR bez kúpania, deti do 13 rokov v sprievode rodičov zdarma, 14-15 roční 28 EUR) termálna oblasť Krýsuvík a najsevernejšie hlavné mesto sveta Reykjavík – pestrofarebné domčeky, divoký nočný život, bohatá umelecká scéna, kaviarničky, múzeá a galérie, ... to všetko na pozadí hôr so zasneženými vrcholkami, uprostred mimozemských lávových polí porastených machom, za 5 dní a fantastickú cenu!

1. deň:

Letecky na Island (priamy let z Bratislavy), prílet do Keflavíku. Transfer do Reykjavíku (v preklade „Dymová zátoka“), krátka prehliadka mesta: budova Perlanu postavená na rezervoároch s horúcou vodou, ponúkajúca panoramatický pohľad na mesto. Höfdi – miesto historického stretnutia prezidentov USA a Sovietskeho zväzu v roku 1986 a bezpochyby najznámejší monument mesta – futuristická budova kostola Halgrímskirkja. Nákupná ulička Laugarvegur,  budova parlamentu, radnica, prístav a moderná budova filharmónie.


2. deň:

Zlatý trojuholník, alebo tri drahokamy Islandu:  najstarší parlament sveta Thingvellir, trojstupňový vodopád Gulfoss a gejzír Strokkur. Najstarší národný park Islandu Thingvellir je unikátom tak z historického, ako aj geologického hľadiska – leží na tektonickom zlome eurázijskej a americkej pevninskej dosky a vy sa tak môžete ocitnúť „jednou nohou v Amerike a druhou v Európe.“ Pokračovanie k najznámejšiemu gejzíru sveta Geysiru, podľa ktorého sú pomenované všetky gejzíry sveta. Dnes však spoľahlivo funguje už len jeho sused Strokkur vyvrhujúci vodu do výšky 15-30 metrov približne každých 5-10 minút. Len kúsok od tejto termálnej oblasti sa nachádza monumentálny, dvojstupňový vodopád Gulfoss, nazývaný „zlatý“. Padá do hĺbky 32 metrov a za slnečných dní sa kvapky odrážajú v prekrásnej dúhe. Zastávka pri kráteri Kerid - miesto, kde účinkovala aj slávna Bjork.


3. deň:

Nádherná oblasť islandského juhozápadu plná povestných prírodných krás – cestou do malebnej dedinky Vík sa zastavíme pri vodopáde Seljalandsfoss, ktorý umožňuje návštevníkom prechod „poza“ svoj vodný závoj. Nasleduje vodopád Skogar, jeden z najvyšších na ostrove a návšteva Ľudového múzea Skógar s perfektným výkladom a vyobrazením islandskej histórie. Dedinka Vík leží neďaleko magickej pláže s čiernym pieskom a bazaltovými stĺpmi všetkých veľkostí a tvarov. Kúsok odtiaľ sa z mora vynárajú  tajomné útvary skamenených trolov Reynisdrangar. Výhľad na útesy Dýrholaey - južnú bránu Islandu. Návrat do Reykjavíku so zastávkou pri splaze ľadovca Solheimjokull - zažite ostrov ohňa a ľadu na vlastnej koži!.


4. deň:

Voľný čas v Reykjavíku, možnosť FAKULTATÍVNYCH AKTIVÍT

64 EUR dospelý (zľava pre dieťa do 15 rokov -50%)

dopoludnia pozorovanie veľrýb alebo jazda na svetoznámych islandských koníkoch,

92 EUR dospelý (zľava pre dieťa do 15 rokov -25%)

popoludní pre záujemncov výlet na Západné pobrežie do ( 60 EUR dospelý) oblasti fjordov Hvallfhordur a Borgarfjordur. Trasa vedie mestečkami Borgarnes, Reykholt, najväčším európskym horúcim výverom Deildartunguhver a vodopádmi Hraunfossar a Barnafoss. Po návrate čas na skúmanie umeleckej a kultúrnej scény Reykjavíku, hlavnej nákupnej tepny Laugarvergur, na návštevu niekoľkých z mnohých kvalitých múzeí a galérií, či "relax po domácky" v jednom z termálnych kúpalísk - to najvyhlásenejšie sa volá Laugardalslaug.


5. deň:

Vyrážame na prehliadku polostrova Reykjanes. Presunieme sa do geotermálnej oblasti Krysuvík s bublajúcimi bahennými jazierkami a farebnými fumarolami. Jazda pozdĺž pobrežia do rybárskej dedinky Grindavík s pokračovaním cez lávové políčka pripomínajúce mesačnú krajinu až na výbežok Reykjanestá. To najlepšie nás čaká nakoniec: slávna Modrá Lagúna! To, čo je Eifelovka pre Paríž či Disneyland pre Floridu, to je Blá Lónid pre Island. Top atrakcia uprostred čierneho lávového poľa, mliečno-modrá geotermálna voda s liečivým bahnom má ideálnych 38 °C. Po relaxačnom a zdravom kúpeli transfer na letisko a odlet domov. Prílet do Bratislavy.


Poznámka

Ponúkame Vám možnosť alternatívneho ubytovania 2 noci vo Víku a 2 noci v Reykjavíku vo všetkých termínoch. Program 2. dňa: Národný Park Skaftafell, vodopád Svartifoss, slávna ľadovcová lagúna Jökulsárlón. V jesennom termíne navyše možnosť pozorovať polárnu žiaru priamo z hotela vo Víku! Doplatok za túto alternatívu je 95 EUR resp. 150 EUR pri septembrovom termíne.

Všetky fakultatívne výlety vrátane vstupu do kúpeľov Bla Lónid je potrebné objednať pri kúpe zájazdu.