Info o pobytoch +421 905 253 356 (Po - Pi v čase 8:30 - 17:00), mail: slovakia@skitravel.sk
SK | EN

DYCH BERÚCA SRI LANKA

Príjemné teplé vody Indického oceánu omývajú brehy ostrova z každej strany. Vlny vám premasírujú celé telo a po ich prekonaní vás čaká čistý, pokojný a nekonečný oceán. Pláže sú tu pokryté jemným pieskom, ktorý je počas dňa poriadne rozohriaty. V noci sa po nich preháňajú kraby aj korytnačky. Opica na strome, slon či krokodíl v rieke tu tiež nie sú žiadnou raritou. Vzduch je príjemne vlhký  a čistý. Miestni ľudia sú až nákazlivú usmievaví. Tanec, spev, hra na bubon a dostatok času na všetko, vás prenesú do úplne inej reality. Živia sa prevažne rybolovom a práve vďaka nim ochutnáte tú najlepšiu a najčerstvejšiu rybu vo svojom živote. Ďalšiu extázu vaše chuťové poháriky zažijú po ochutnaní miestneho ananásu, či banánu.

Pokiaľ vás láka história a žiada sa vám nielen pozerať sa, ale sa aj niečo nové dozvedieť, zavítajte do starobylého mestečka Dambulla, kde svoje brány pre vás otvorí  známy budhistický chrámu Dambulla Cave Temple. Nezabudnite na to, že do budhistického chrámu by ste mali vstúpiť bosý. Množstvo náboženských budov a chrámov so zachovanými budhistickými výjavmi čaká v 800 rokov starej Polonnaruwe. Toto bývalé hlavné mesto môžete preskúmať nielen pešo, ale aj na bicykli. Do tela si dáte aj pri výstupe na známu červenú Leviu skalu, ktorá je vďaka svojej výške 200 m nad okolitým terénom, výborným vyhliadkovým miestom.

Sri Lanka ponúka nádherné výhľady nielen na povrchu, ale aj pod morskou hladinou. Výborným miestom na pozorovanie húfov farebným koralových rybičiek je Pigeon Island. Ak budete mať šťastie, možno uvidíte aj korytnačky a útesové žraloky. Po dych berúcom zážitku nie je nič lepšie, ako si ľahnúť na pláž a užívať si slastné ničnerobenie.

Kultúrnym centrom ostrova je mesto ukryté v horách – Kandy. Jeho budovy vyčnievajú spoza vrcholkov stromov a jeho stredu nedominuje námestie, ako sme zvyknutí, ale jazero, okolo ktorého sa môžete poprechádzať. Najvýznamnejším miestom je Chrám Budhovho zubu, ktorý predstavuje najvýznamnejšiu relikviu ostrova. Návštevu mesta odporúčame zavŕšiť večerným tanečným predstavením miestnych umelcov.

Netradičný zážitok ponúka cesta vlakom okolo čajovníkových polí. Môžete ju absolvovať napríklad z Kandy do horského mestečka Nuwara Eliya. Počas výletu vám dobre padne vymeniť horúci prímorský vzduch za čerstvejšiu, horskú, verziu. Ak vás láka takáto zmena, nezabudnite pri balení na sveter. Mesto založili v 19. storočí Briti, ako útočisko pred miestnymi vysokými teplotami. Dodnes je tu ich rukopis čitateľný napríklad vo Viktoríinom parku, ktorému dominujú krásne upravené záhony a pestrá fauna aj flóra.

Krásny zážitok z miestnej prírody sa vám naskytne aj v národnom parku Horton Plains. Ak sa na jeho návštevu vyberiete skoro ráno, naskytne sa vám neopakovateľný pohľad na doliny zahalené do hmly, cez ktorú sa pomaly predierajú prvé slnečné lúče. Zdolajte koniec sveta, vrchol The World ́s End a pozorujte orly, opice, jelene aj havrany v jednom z najstarších lesov na ostrove. Ak máte chuť vidieť v prirodzenom prostredí slony, leopardy, šakalov či pávy, určite neoľutujete cestu do ďalšieho národného parku, Yala.

Tak čo, dostali ste chuť na exotiku? Pokiaľ áno, stačí nás kontaktovať a my vám vyskladáme dovolenku presne podľa vašich predstáv.

PS: Nezabudnite si pribaliť opaľovacím krém so silným ochranným faktorom. Slnko tu má skutočnú „rovníkovú“ silu.