Info o pobytoch +421 905 253 356 (Po - Pi v čase 8:30 - 17:00), mail: slovakia@skitravel.sk
SK | EN

ODŠTARTUJTE TURISTICKÚ SEZÓNU V BREZNE A JEHO OKOLÍ

Kľúčovým prvkom nezabudnuteľnej dovolenky je voľba ubytovania. Vyberte si miesto uprostred destinácie, ktorú chcete spoznávať. Miesto, ktoré ponúka služby, vďaka ktorým zregenerujete telo aj myseľ po celodenných potulkách. Výbornou voľbou je wellness hotel s ponukou relaxačných služieb a kvalitnou kuchyňou. Ak sa na dovolenku vyberiete s rodinou, určite vás bude zaujímať množstvo aktivít, ktoré hotel ponúka pre deti. Tentokrát sme pre vás vybrali hotel v Národnom parku Nízke Tatry, v pokojnom prostredí Bystrianskej doliny – trojhviezdičkový Wellness Hotel Bystrá. Vodný a saunový svet, s veľkorysou rozlohou 2000m2, vám poskytne relax na nadštandardnej úrovni. Po rušnom dni dobre padne posedenie v útulnom lobby bare. Chuťové poháriky potešíte v reštaurácii a zimnej záhrade. Vďaka pestrej ponuke služieb nájdu v Hoteli Bystrá príjemné útočisko rodiny s deťmi, páry aj skupiny kamarátov.

A čo vás vlastne čaká v okolí? Začať môžete v okresnom meste Brezno, v ktorom nájdete zaujímavé historické pamiatky. Medzi ne patrí Mariánsky stĺp z 18. storočia, renesančná budova radnice zo 16. storočia, v ktorej nájdete Horehronské múzeum  s etnografickými zbierkami. Pri potulkách mestom narazíte na viacero pomníkov - Pomník gen. Milana Rastislava Štefánika, Pomník padlým v SNP aj Pomník Jána Chalupku. Vzácnym historickým interiérom sa môže pochváliť niekdajší piaristický kláštor s kaplnkou Panny Márie stojaci na námestí. Verejnosti je znovu sprístupnená aj Židovská synagóga z 19. storočia.

Pri návšteve regiónu nevynechajte jednu z jeho najnavštevovanejších atrakcií, kultúrnu pamiatku, Čiernohronskú úzkokoľajovú lesnú železnicu v Čiernom Balogu.  Počas výletu sa pokocháte nielen krásnou prírodou, ale dozviete sa aj niečo nové o ťažbe a spracovaní dreva v Lesníckom skanzene.

Milovníkom turistiky má čo ponúknuť jeden z najmladších národných parkov Slovenska, Muránska planina. Počas zdolávania desiatok značených turistických chodníkov narazíte na pestré rastlinstvo, živočíšstvo aj krasové útvary. Výzvou pre vás bude zdolanie najvyššieho vrchu Muránskej planiny, Kľak.

Nenáročné prechádzky, krásne hrebeňové túry, aj výstup na najvyšší vrch Nízkych Tatier Ďumbier, núka Národný park Nízke Tatry. Predovšetkým rodiny s malými deťmi a neskúsení turisti ocenia možnosť vyviesť sa na Chopok modernou lanovkou. Tu sa môžete prechádzať, užívať si výhľady aj čerstvý vzduch a nabrať energiu v reštaurácii v staničnej budove lanovky. Lanovkou sa dostanete aj na severnú stranu strediska Jasná Nízke Tatry.

Tak čo? Našli ste v ponuke aktivít niečo pre seba? Pevne veríme, že áno a že sa možno už čoskoro stretneme vo Wellness Hoteli Bystrá alebo niekde na hrebeni Nízkych Tatier :)